Say "cheeees cake"
Hello there!!..Azi am pregătit cheescake fără smântâna , cu dulceața de prune hand-made.
Rețeta e relativ simpla, iar costul destul de mic. Timp de preparare 30', iar coacere 50'.
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
Pentru blat:
360 grame biscuiți integrali
200 grame unt
Pentru umplutura :
600 grame brânza proaspăta de vaci sau ricota
3 oua
7 linguri zahăr brun
Coaja rasa de la o lămâie
1 pliculeț zahăr vanilinat
1 strop de sare
Pentru dulceața :
2 foi gelatina
150 grame zahăr brun
6 prune potrivite
1 lingurița Scorțișoara
Începem cu blatu, tocând toți biscuiții in blander si apoi amestecam cu untul ușor topit (dar nu fierbinte!!). Formam apoi in tava acoperită cu hârtie de copt, un "perete" de biscuiți si dam la frigider in timp ce ne ocupam de umplutura .

Pentru umplutura zbatem spuma ouăle cu zaharul vanilinat , zaharul simplu si sarea. Apoi adaugăm brânza si parfumam cu coaja de lămâie . Toată crema o turnam in tava, nivelam, si trecem la cuptorul încălzit pentru 50 de minute la 180 grade.


In timpul coacerii , pregătim dulceața de prune: punem zaharul cu un pahar de apa de 200 ml la foc mic , iar când s-a topit tot zaharul , adaugăm foliile de gelatina.


După 1 minut punem si prunele tăiate felii împreuna cu scorțișoara , si lăsam la foc mic circa o ora jumătate , adica pana scade apa, si capată consistenta cremoasă .
Scoatem cheescake-ul din cuptor, il dam la răcit ! La fel facem si cu dulceața .
Dupa 2-3 ore putem servi.
Pofta!!:)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)