Chifteluțe de spanac - reteta de post





     Hai sa ne bucurăm din plin de ce ne oferă natura . Spanacul este printre salatele primăverii , si ar fi păcat sa nu "abuzam " de el.
Are prea multe proprietăți nutritive , iar beneficiile aduse in organism , nu pot fi trecute cu vederea.

     Azi am pregătit chiftelute din spanac si cartofi , la cuptor .



    Ingredientele necesare pentru o cina de 2 persoane sunt :

2 cartofi medii fierți
2 legături de spanac
2 linguri de pesmet
susan
1 cățel de usturoi
Putin mărar tocat
sare
ardei picant dupa gust
cam 2 linguri de faina de porumb
ulei de masline

     Cartofii ii fierbem apoi in dam pe razatoare
     Spanacul il tragem la tigaie cu usturoi si sare.

     Amestecam toate ingredientele, mai putin faina de porumb si uleiul de masline.


Facem bilute mici cam de 5 cm diametru, desi nu va impun nimeni vreo dimensiune.



Trecem prin faina de porumb, si stropim cu ulei de masline.
In cuptor la 180 grade pentru circa 40 minute. Le intoarceti la jumatatea timpului de coacere.



Le-am servit cu sos de roșii ( roșii decojite, usturoi , busuioc , ardei iute - se pun la fier cu 1/2 cana de apa pentu 30-40 minute , apoi se pasează cu blanderul ).
Merg cu orice..



Pofta buna , va pup!
















Comentarii

Cele mai vizionate retete