Rasfat de weekend
Astazi gatim o rulada cu ciocolata si banane, numai buna pentru un rasfat de sfarsit de saptamana Timp de gatire si pregatire - maxim 1 h:30 min. Dificultatea e medie iar ingredientele putine.
Pentru o portie, din care puteti servi vreo 12 suflete, aveti nevoie de :
- BLAT :
5 oua,
5 linguri de zahar brun,
5 linguri faina alba / integrala,
2 linguri cacao pudra ,
5 linguri ulei floarea soarelui sau de soia.
1 plic praf de copt,
50 ml lapte de soia, un strop de sare ( daca preferati si un strop de scortisoara.)
- CREMA si UMPLUTURA :
200 gr unt ,
2 linguri zahar pudra,
1 plic zahar vanilinat,
1 ou foarte proaspat ,
100 gr ciocolata neagra ,
2 linguri cacao ,
2 banane coapte .
1 cafea espresso ( 30 ml ) indulcita cu miere.
Pentru blat:
Se separa albusurile de galbenus, se bat impreuna cu zaharul , pana se obtine spuma. Separat zbatem galbenusul cu faina, sare, praf de copt , uleiul, cacao si laptele de soia. Amestecam totul bine, iar apoi adaugam albusul batut spuma.
Ungem cu ulei / unt foaia de copt, iar apoi turnam blatul , netezintu-l pentru a fi egal perfect in toata tava.
Punem la 180 grade in cuptor incalzit pentru 10 -11 minute. Aveti grija ca blatul sa nu se faca prea tare.
Scoatem din cuptor, lasam 5 minute, apoi rulam blatul in foaie pe care am folosit-o la copt. Rulam blatul, apoi acoperim cu un prosop umezit. Lasam asa pana cand terminam de facut crema.
Pentru crema:
Untul tinut la temperatura camerei 1 ora macar, se freaca cu zaharul pudra si cel vanilinat. Adaugam treptat cacaoa si ciocolata topita si racita. Amestecam circa 3-4 minute, adaugam galbenusul, si amestecam din nou, pana se incorporeaza bine. Cand este gata o bagam la frigider 10-20 minute.
Insiropam blatul cu espresso, si umplem cu crema ( dar pastram 1-2 linguri ) dupa care adaugam bananele.
Rulam blatul, acoperim cu restul de crema, si presaram frunze de menta sau orice altceva doriti dupa gust.
Pofta buna dragilor !
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)