Gnocchi cu crema de ciuperci
Sincer nu ma dau in vânt dupa gnocchi, dar rețeta asta mi-a schimbat părerea despre ei.
Probabil nu am mai mancat gnocchi făcuți in casa , ci doar cumpărați .
Sunt tare buni , iar complexitatea e medie . Ii puneti pe farfurie in 50-60 minute.
Ingrediente pentru 2 persoane :
Paste :
2 cartofi fierți in coaja si răciți
1 ou
Faina ( nu am cântărit-o, am pus cat am simțit eu ca e ok )
2-3 grame de chlorella
Sare
Curățăm cartofii si ii dam pe răzătoarea mică. Adaugăm 1 ou, strop de sare , faina si chlorella. Framantam pana se omogenizează totul, si mai adaugăm faina daca simțim ca e prea moale aluatul( trebuie sa nu se lipeasca, si sa fie tare cat sa-l putem modela)
Lasam pastele sa se odihneasca in faina, puneti apa la fiert si trecem la sos!
Sos :
Ciuperci (de preferat hribi )
200 ml smântâna
3 căței de usturoi
Rozmarin
Pătrunjel
Parmezan
Ardei iuți
Sare
Ulei de măsline e.v.
Unt ( cam o lingura )
Aruncam untul in tigaie, adaugam rozmarin si usturoi. Calim 2-3 minute la foc mediu, si adaugam ciupercile taiate felii.
Lasati sa scada apx 5 minute , si opriti focul.
In apa ce clocoteste pentru paste, punem sare, si 2 linguri de ulei de masline. Dam drumul la paste, si veti sti ca sunt fierte, atunci cand se ridica toate la suprafata.( ca in poza de mai jos )
Scoatem pastele cu o paleta, si le punem in sos. amestecam bine.
Pentru pastele astea merita sa scoti farfuriile alea bune :)) Pofta mare!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)