Gnocchi cu crema de ciuperci


Sincer nu ma dau in vânt dupa gnocchi, dar rețeta asta mi-a schimbat părerea despre ei.
Probabil nu am mai mancat gnocchi făcuți in casa , ci doar cumpărați .
Sunt tare buni , iar complexitatea e medie . Ii puneti pe farfurie in 50-60 minute.


Ingrediente pentru 2 persoane :

Paste :

2 cartofi fierți in coaja si răciți
1 ou
Faina ( nu am cântărit-o, am pus cat am simțit eu ca e ok )
2-3 grame de chlorella
Sare

Curățăm cartofii si ii dam pe răzătoarea mică. Adaugăm 1 ou, strop de sare , faina si chlorella. Framantam pana se omogenizează totul, si mai adaugăm faina daca simțim ca e prea moale aluatul( trebuie sa nu se lipeasca, si sa fie tare cat sa-l putem modela)






Tăiem bucatele , si formam biluțe mici, pe care le tăvălim pe dosul unei furculițe ( vezi poza )




Lasam pastele sa se odihneasca in faina, puneti apa la fiert si trecem la sos!


Sos :

Ciuperci (de preferat hribi )
200 ml smântâna
3 căței de usturoi
Rozmarin
Pătrunjel
Parmezan
Ardei iuți
Sare
Ulei de măsline e.v.
Unt ( cam o lingura )

Aruncam untul in tigaie, adaugam rozmarin si usturoi. Calim 2-3 minute la foc mediu, si adaugam ciupercile taiate felii.



 Punem sare dupa gust, ardei si smantana. Lasam putin sa scada si adaugam un patrunjel, dar nu foarte mult! Nu trebuie sa acoperim tot gustul .



Lasati sa scada apx 5 minute , si opriti focul.

In apa ce clocoteste pentru paste, punem sare, si 2 linguri de ulei de masline. Dam drumul la paste, si veti sti ca sunt fierte, atunci cand se ridica toate la suprafata.( ca in poza de mai jos )


Scoatem pastele cu o paleta, si le punem in sos. amestecam bine.



Pentru pastele astea merita sa scoti farfuriile alea bune :)) Pofta mare!!





Comentarii

Cele mai vizionate retete