Gnocchi cu sfecla si smântâna

Buna, sanatoasa , versatila , Roz :)). Asa as descrie sfecla. Aveam in frigider, si ma uitam la ea de ceva timp, refuzand sa fac banala salata. Asa ca...





Am căutat de curiozitate o rețeta de paste cu  sfecla pe net, iar toate erau cu ceapa . Asa ca am facut-o cu usturoi. Nu ca as fi Gică contra . Doar de dragul experimentului . Pastele au ieșit foarte bune!!

Rețeta e simpla. Practic in 90 minute e gata . ( nu am mașina de paste, deci se înțelege )

Ingrediente pentru 2 portii :

Gnocchi rosii . Rețeta este aici , dar  in loc de chlorella, adăugăm cam 2 linguri de sfecla fiarta (si racita) data pe răzătoarea mică .




Pentru sos :
1 sfecla medie
3 linguri de smântâna
2-3 căței de usturoi
Cimbru
Sare
Ardei picant
Parmezan

In timp ce punem apa la fiert, pregătim sosul: Calim usturoiul si adaugăm cimbru.

                                                Aici pot sa jur da uleiul mi-a zambit :))

Urmează sfecla tăiată cubulețe, lăsam la foc mare , si amestecam frecvent timp de 2 minute. Urmează smântâna  si sarea dupa gust. Mai lăsam maxim 4 minute la foc mediu.






Dupa ce este gata sosul , trecem pastele in apa cu sare care fierbe . Durează 3 minute pana sunt gata ( adica atunci cand se ridica toate la suprafața ) .


In final , unim sosul cu pastele scurse de apa, adaugăm parmezan ras deasupra si e gata !!

Sper sa va placa!



Comentarii

Cele mai vizionate retete