Placinta cu Cartofi si Ciuperci
Buna,
Reteta urmatoare, este printre cele mai rapide, gustoase, si economice de facut.
NU aveti cum sa dati gres, deci o puteti pregati daca aveti musafiri sau ca aperitiv .
E buna rece, calda, cu sosuri sau salate, etc.... :)
Ingrediente pentru 6 portii :
Pentru umplutura :
4 cartofi medii fierti
300 grame de ciuperci trase la tigaie cu usturoi si sare SAU Ciuperci cu smantana gatite normal .
100 ml smantana lichida ( asta in caz ca puneti ciuperci la tigari )
Ce branza aveti prin casa - eu am pus cate un pumn de : cas, scamorza afumata si parmezan ( toate taiate cubulete , iar parmezanul ras)
1 ou,
2 linguri pesto
jumatate de ceapa rosie tocata
sare
ardei picant
langa puteti servi salata de ardei copti/ sau ardei in otet.
Foi de placinta ( apx 4-5 foi )
Cartofii se dau pe razatoare, se amesteca toate ingredientele, si se pun pe foaia de placinta asezata in tava. Inchideti frumos pe margine, presarati cu parmeza si putin ulei, si lasati la cuptor cam 30-35 minute, pana cand a prins culoare si deasupra. Puteti pune 25-30 minute jos, si 5 minute foc deasupra.
Sa aveti pofta!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)