Desert Revani ( Basbousa )
Desertul Revani, Basbousa sau Harisa , aproape că nu mai contează cum se numeste, ideea e că vă va cuceri pe loc. E un amestec intre savarina și chec cu portocale, o prăjitură delicioasă, din care nu te poți abține să iei doar un cubuleț ( va spun din propria experiență ).
E ataaaattt de simplu de gătit, și nu trebuie să așteptați 2-3 ore până când se poate manca.
Pentru o tava cu diametrul de 24 cm, aveți nevoie de:
3 ouă
Un strop de sare
100 grame zahar
240 grame iaurt grecesc
130 grame griș
120 grame unt topit
30 grame fulgi de cocos
1 linguriță coaja rasa de portocală
Esemta de vanilie
1 plic praf de copt
130 grame făină
Pentru sirop:
400 ml apa
100 ml fresh portocale
300 grame zahar
Coaja de portocala
Pregătim prima data siropul, punând toate ingredientele la fiert. Lăsăm să clocotească 5 minute și stingem focul.
Acum prăjiturica :
Batem ouăle spumă, apoi adăugăm zaharul, urmat de iaurt, unt, vanilie, coaja de portocala și sare.
Urmează fulgii de cocos, grisul și faina faina amestecată cu praf de copt. După omogenizarea completa, turnăm amestecul in tava și dam la cuptor pentru 25 minute la 175 grade.
Imediat dupa ce este gata, scoateti prăjitură din cuptor și turnați tot siropul peste ea.
Puteți servi Revani, imediat după ce a absorbit tot lichidul.
Eu am adăugat deasupra un sos de vișine făcut în casa cu menta si ghimbir, nuci prajite și frunze de menta.
Pofta dulce!












