Tarta Tatin cu rubarba
Dulce acrișor. Combinația perfectă pentru un desert. Așa este și tarta întoarsă de azi, dulce acrișoară, iar daca mai adăugați și înghețată cu vanilie, veți avea parte de un desert ideal .
Rubarba este o planta primăvăratică, deci ar fi bine să profitați de prezenta tulpinilor delicioase pe piata. Puteți face și provizii, transformând-o într-o delicioasa dulceață.
Pentru tarta noastră de astazi, am folosit 4 ingrediente :
50 grame unt
foaie de aluat pufos
5 tulpini de rubarbă
o cana zahar brun
Am pus o foaie de copt, peste care am presărat bucăți de unt ( din cele 50 Gr. ), dupa care am așezat bucățile de rubarbă și a urmat cana de zahar presărată uniform pe întreaga suprafață.
La sfârșit, am întins foaia deasupra, iar marginile le-am presat cu degetele .
Aprindeți cuptorul jos și lăsați tarta la 180 grade pentru fix 45 minute.
După ce o scoateți din cuptor, mai dati-i răgaz 5-7 minute sa se odihnească.
O intoarcem pe un platou/farfurie și o servim caldă cu înghețată de vanilie.
YU-MI!!!!!

















