Chifteluțe de peste
O alta rețetă cu peste pe care vă recomand să o incercati . Pare greu, dar e chiar distractiv.
Puteți servi chiftelele atât calde cat și reci ca aperitiv.
Pentru a pregăti 20 de bucăți, aveți nevoie de:
Șalău 500 gr
Macrou 250 gr
Pastrav 250 gr
3 oua in compoziție si 3 oua pentru crustă
3 căței de usturoi
2 cepe
1/2 ardei gras
1 morcov mic
Pesmet 3 linguri in compoziție, și aproximativ 200 Gr. pentru crustă
2 linguri de parmezan ras
Cimbru și pătrunjel verde
Sare
Peștii cu oase ( macroul și păstrăvul ) i-am pus la fiert in apa cu condimente, sa nu pierd carne la dezosat. La primul clocot i-am închis , scurs și lăsat să se răcească cât să-i pot dezosa .
Am calit ceapa, cu morcovul ras, usturoiul și ardeiul , și le-am lăsat deoparte.
Șalăul l-am tocat, dar cât să rămână bucatele mici, nu pastă.
Am luat pestele dezosat, l-am amestecat cu ce am calit, șalăul, ouăle, pesmetul, parmezanul, și condimentele.
Am amestecat cât să nu se sfărâme prea tare , și am format bilutele. Le-am dat prin ou, apoi pesmet, și le-am lăsat în cuptor cu ventilator sa prindă culoare crusta.
*Daca ai doar fileuri, le poți toca direct, fara sa le mai fierbi. Chiftelele vor ieși mai suculente.
Spor și pofta buna!