Panna cotta de căpșuni
Desert răcoros, nu foarte dulce și care poate fi făcut cu ORICE fruct, in ce combinație va trece prin cap!!
Mai jos aveți rețeta pentru 6-7 porții. Depinde cat de mari le faceți, însă va recomand sa nu puneți mai mult de 150 ml de compoziție / porție.
Ingrediente
500 ml smântână lichida Gran Cucina
100 ml Lapte gras
200 g Căpșuni proaspete
100 g Zahar
4 foi de gelatină
🍧 Pregătirea
Puneți gelatina să se înmoaie în apă rece.
Spălați căpșunile, scoateți frunza și sfarmati-le la blander
Puneți smântâna, laptele și zahărul într-o cratiță și amestecați.
Porniți focul și gătiți până fierbe la foc mic(NU trebuie sa clocotească! Doar sa fie fierbinte)
Adăugați foile de gelatină stoarse și lăsați-le să se dizolve complet.
Adăugați la sfârșit si căpșunile sfarmate, apoi amestecați.
Luați niște forme de brioșă din silicon și turnați amestecul de panna cotta cu căpșuni. Puteți turna și direct in vas monoportie, din care veți servi când este gata.
Lăsați să se răcească la temperatura camerei aproximativ jumătate de oră și apoi transferați formele la frigider minim 3 ore.
Decorați cu fructe..și ceva crocant după preferințe.
Va pup!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)