Pui Wellington cu spanac
Nu știu vouă cum vă place puiul, dar rețeta asta e bună de pus pe rană. Carnea rămâne suculenta și fragedă la interior, iar gustul se combina perfect cu spanacul și aluatul crocant.
E puțină joacă, dar nu atât de mult cat pare în poză.
Pentru inceput facem spanacul.
Călim 2 căței de usturoi, peste care adăugăm spanac cat avem nevoie. Condimentam după gust și îl lăsăm la foc mic până de evapora toată zeamă, condimentam și lăsăm la răcit într-o strecurătoare.
După ce s-a răcit, amestecăm compoziția cu o lingura de smântână sau cremă de brânză și puțin parmezan ras.
Pieptul de pui l-am pus cu condimente in frigider cu o zi înainte.
Îlasam întreg. Nu avem nevoie de felii subțiri și uscate.
Eu l-am condimentat cu : ghimbir, usturoi, sare și piper proaspăt măcinat.
Scoatem puiul cu 30' înainte, și îl facem pe grătar. Cam 4 minute pe fiecare parte.
Nu trebuie sa fie complet gătit.
Îl scoatem pe un tocător, și, ca orice carne ,o lăsăm la odihnit vreo 5 minute.
Întindem foaie de aluat ( eu l-am cumpărat ) , și punem un strat de spanac , apoi pieptul de pui.
Împachetăm, învârtim, și punem pe hârtie de copt in tava. Între timp dați drumul la cuptor la 185 de grade. Musai sa fie fierbinte când băgăm preparatul!!
Ungem cu ou pe toate părțile, presărăm semințe și lăsăm la cuptor așa : 5 minute la 190 grade cu ventilator, apoi 20 de minute la 180 grade fara ventilator.
Pofta cred că aveți, așa că, sa vă fie de bine!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)