Panettone cu portocale și glazură de ciocolată neagră

Ciocolata ar trebui sa se căsătorească cu portocalele . Combinația e Divină! 


Checul pufos și glazura crocanta de ciocolată pe duc direct cu gândul la panettonele italian. 
Efortul și costul este redus, ar fi păcat să nu încercați rețeta. 

Pentru chec am folosit : 

300 Gr faina
200 Gr zahar
3 ouă
8 Gr praf de copt
2 portocale
80 Gr unt
Vanilie( opțional ) 
Puțină sare
Puțin lapte
Zeamă de lămâie

Pentru glazură : 

200 Gr ciocolată neagră de min 70% cacao
50 Gr unt


Pregătire:

Mai întâi, separați gălbenușurile de albuș și bateți-le spumă cu sarea. După ce ați obținut spuma ferma, adăugați 1 linguriță de zeamă de lămâie și mai amestecați 1 minut. 

Bateți gălbenușurile împreună cu zahărul până obțineți un amestec ușor și pufos.  
Adăugați coaja și apoi sucul de portocale, făina cernută, untul moale în bucăți mici și praful de copt.  Amesteca bine.  
Daca vi se pare că ați obținut un aluat prea gros, adăugați 2-3 linguri de lapte. Depinde de cat de suculente au fost portocalele. 
Acum adaugati albusurile batute spuma, amestecand cu o spatula (sau o lingura de lemn) de sus in jos.  

Se toarnă într-o tavă rotundă unsă cu unt ( diametrul de 22 cm ) sau într-o matriță din silicon (care nu trebuie să fie unsă) de aceeași dimensiune.  
Coaceți într-un cuptor preîncălzit la 170 ° timp de 10 minute, apoi ridicați temperatura la 180 ° și gătiți timp de 30 de minute, până când suprafața devine aurie (faceți testul scobitorii pentru a verifica gătirea internă).  
Scoateți din cuptor și pregătiți glazura.  
Topiți ciocolata neagră la bain-marie, împreună cu untul.
Cu glazura acoperiți tortul cu ajutorul unei spatule. Eu am decorat-o cu migdale sfărmate.  Lăsați glazura să se răcească și să se întărească glazura înainte de a servi. O puteți lăsa într-un loc răcoros, nu neapărat în frigider. 

Poftă! 

Comentarii

Cele mai vizionate retete