Tort de păstârnac cu ciocolată albă
Păstârnacul parca duce mai mult spre dulce. De aia cred că se potrivește perfect in rețeta asta de desert.
Se prepara cam la fel ca prajitura de morcovi, deci fără prea mari bătăi de cap.
N-am făcut poze când l-am preparat, deci fiți atenți :)
Pentru o tava de tort rotunda ( eu am facut porție dublă, in tavă pătrată, dar faceți ce spune popa ) , aveti nevoie de :
Sirop :
2 cani apă
3 linguri zahăr
coaja de lamaie/portocală
vanilie
strop de sare
Blat :
300 gr faina grau
200 ml ulei floarea soarelui
200 gr păstârnac ras cat mai fin
150 gr zahar
4 oua
1 praf de copt
sare fina
scorțișoară, nucșoară si ghimbir praf ( am pus din fiecare cat am simțit )
Crema 1 ( pentru acoperit tortul )
100 gr ciocolată alba de calitate
100 ml frișcă lichida racita bine !!
Crema 2 ( pe asta am pus-o între blaturi )
250 gr mascarpone
3 linguri frisca lichidă
3 linguri zahar pudră
1 linguriță zeama de lămâie
strop de sare
Mai intai am facut siropul , punând toate ingredientele într-o oala, si lasat la fiert cam 10 minute la foc mic dupa ce incepe sa clocotească.
L-am dat deoparte și am continuat cu blatul.
Pentru foi am batut bine ouale cu zahar si sare.
Treptat am adaugat faina pe care am amestecat-o inainte cu toate condimentele si praful de copt.
Dupa omogienizare, am adaugat uleiul si am repetat mișcările cu mixerul.
La final încorporăm păstârnacul.
Cam asta este blatul, pe care l-am impartit egal in 2 tavi, si l-am lasat la cuptorul preîncălzit 15 minute , 180 grade cu ventilator.
După ce l-am scos din cuptor, însiropam ambele blaturi cu siropul călduț.
In timp ce foile se răcesc, ne ocupam de crema.
Topim ciocolata la bain marin, iar după ce s-a racorit , o batem bine cu frișca lichidă. Ar trebui sa se întărească. Cel puțin la mine așa s-a întâmplat.
O lăsăm deoparte la temperatura camerei.
Crema numărul 2 e și mai ușor de făcut.
Mixam toate ingredientele până obținem o spumă frumoasă. Nu mixati în neștire, că ce e prea mult strica, și cel mai probabil vi se va tăia crema.
Acum luam primul blat, il acoperim cu crema de mascarpone nivelată frumos, apoi urmatorul blat il acoperim cu ganache ul de ciocolată albă.
Nuca de deasupra e opțională, dar recomandată.
Spor!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)