Pudra de pastarnac
Astăzi vă prezint pudra de pastarnac, pe care am obținut-o din cojile de pastarnac ce mi-au rămas după ce l-am folosit pentru supa crema.
Sa obții pudra asta trebuie ceva timp, însă nu ai de ce să stai lângă coji cat se usucă și deshidratează.
Practic totul faci in 10 minute însumate.
Am luat cojile, le-am pus pe o tava cu prosop de hârtie dedesubt și le-am lăsat 3 zile în cămară. Le-am lăsat 2 ore la 50 de grade fara ventilator, apoi le-am dat prin râșniță/ macinatore / robot de bucătărie. E ok oricare dintre astea.
Am obținut o pudră foarte aromata și fina, pe care o voi folosi la supe, ciorbe, piureuri sau sosuri. Și de ce nu , la un desert.
Mai jos aveți pașii pe care i-am urmat
Spor! 🤗
Am curățat păstârnacul, iar acestea sunt cojile rămase :
Le-am așezat pe prosopul de hârtie :
După 3 zile arătau așa :
După 2 ore in cuptor, la 50° :
Le-am mărunțit mai întâi la robot, apoi le-am mutat in Nutribullet .
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)