Chec cu busuioc și lămâie
Chec cu busuioc și lămâie, picurat cu glazura și migdale.
La checul asta trebuie musai pus un semn in caiet. Merge cand aveți musafiri, la petreceri, pentru gustare sau orice alta ocazie .
Timpul de gătire este de un sfert de oră, iar coacerea 20 și un pic de minute.
Pentru o tavă rotundă de 24 cm diametru și cam 5 cm înălțime, aveți nevoie de :
1 cana + jumătate de faina alba
10 Gr praf de copt
2 oua
Coaja rasa de la o lămâie
O mana de busuioc
Jumătate de cană de ulei vegetal
1 cana de zahar
2 linguri de iaurt
1 lingura zeama de lămâie
Putina sare și opțional vanilie
Pentru glazură avem nevoie de :
1 lingura lapte
2 linguri zeama de lămâie
3 linguri zahar pudra
Înainte să mă apuc de treabă am pornit cuptorul la 175 de grade și l-am lăsat să se încălzească.
Am amestecat mai întâi într-un bol făina cu praful de copt și sarea.
In alt bol am pus zaharul și coaja de lămâie și am amestecat cu mâna cat să se împrietenească gusturile. Am obținut o consistență de nisip semi-ud.
In nisipul ăsta am adăugat ouăle întregi și am amestecat cu mixerul până s-a omogenizat și topit zaharul.
Am unit ouăle, iaurtul, zeama de lămâie, uleiul și vanilia. S-a amestecat iar fără niciun comentariu.
La final adăugăm busuiocul tăiat și am mixat bine cam 30 de secunde.
Unim într-un singur bol cele două compoziții și amestecăm cu talent.
Totul este gata pentru a fi pus in tava acoperita cu hârtie de copt.
Am dat la cuptor cu ventilator, 175 grade pentru 22 de minute. Mie atunci mi-a ieșit scobitoarea curata din el. Poate dura mai mult, cuptoarele fiind diferite. Ideea e ca după 20 de minute sa incepeti verificarea cu scobitoarea.
In timp ce checul se coace, facem glazura pe care o vom folosi atunci când checul s-a răcit.
Amestecam toate ingredientele pentru glazură cu un tel . Asta-i tot :)
Caut mereu mai multe consistențe într-un deșert. Din acest motiv am sfărmate niste migdale și am aruncat deasupra. Nu sunteți obligați să faceți la fel.
Poftă dulce!!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)