Inimă de vită la grătar


Inima de vită este o carne destul de slabă și are un conținut scăzut de calorii și de grăsimi, în comparație cu majoritatea bucăților de carne de vită.

Este o sursă excelentă de vitamina B, riboflavină, niacină, vitamina B5 și vitamina B12! 

Nu păstrați mai mult de 1-2 zile bucata de carne proaspătă la frigider, pentru că e foarte perisabilă. 
Daca nu aveți ce face cu ea, congelati-o.
Eu am pregătit din bucățile rămase o tocană cu vin roșu. 


Gătitul inimii de vită la grătar durează cam 10 minute. 

După ce curățăm inima de grăsime și artere, o lăsăm pe plita încinsă 4-5 minute pe fiecare parte pentru a obține un medium-rare. 
Dacă aveți un termometru, măsurați temperatura interioară sa fie la minim 63 de grade.


Lăsați friptura de inimă de vită acoperită pe un tocător, să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a o tăia felii. 

Asezonați cu sare și piper după gust. 


Pentru o porție sunt suficiente 3-4 felii de persoana. Este foarte sățioasă! 

Comentarii

Cele mai vizionate retete