Inimă de vită la grătar
Inima de vită este o carne destul de slabă și are un conținut scăzut de calorii și de grăsimi, în comparație cu majoritatea bucăților de carne de vită.
Este o sursă excelentă de vitamina B, riboflavină, niacină, vitamina B5 și vitamina B12!
Nu păstrați mai mult de 1-2 zile bucata de carne proaspătă la frigider, pentru că e foarte perisabilă.
Daca nu aveți ce face cu ea, congelati-o.
Eu am pregătit din bucățile rămase o tocană cu vin roșu.
Gătitul inimii de vită la grătar durează cam 10 minute.
După ce curățăm inima de grăsime și artere, o lăsăm pe plita încinsă 4-5 minute pe fiecare parte pentru a obține un medium-rare.
Dacă aveți un termometru, măsurați temperatura interioară sa fie la minim 63 de grade.
Lăsați friptura de inimă de vită acoperită pe un tocător, să se odihnească timp de 5-10 minute înainte de a o tăia felii.
Asezonați cu sare și piper după gust.
Pentru o porție sunt suficiente 3-4 felii de persoana. Este foarte sățioasă!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)