Brownie cu topping de caramel si fulgi de porumb
Topping ul este o noutate și pentru mine, iar când l-am încercat m-am topit ca o înghețată la soare.
E incredibil de gustoasă!
Nu trebuie să o faceți dacă vă doriți un desert cu puține calorii!!
Nu am poze decât la rezultatul final, pentru că n-am știut că voi posta rețeta și nici n-am știut că va fi ataaat de bună încât să nu mă pot abține să o postez.
Avem de pregatit două compoziții: blatul de ciocolată, si caramelul cu fulgi de porumb.
Incepem cu blatul, dupa care il lăsăm sa se răcească, iar apoi turnam caramelul.
Prăjitură va trebui sa stea peste noapte la frigider, după care o puteți pastra pana la 3 zile închisă ermetic.
Pentru blatul de ciocolată avem nevoie de:
300 gr faina
50 ml apă
150 gr zahar
150 gr unt
3 oua
1 lingura de dulceata de care vreti(eu am pus zmeura)
7 gr praf de copt
sare
Batem bine ouale cu zaharul, sarea, apa si dulceața aleasă.
Încorporăm faina, praful de copt si untul topit.
Dacă simțiți nevoia, mai adăugați puțină apă
Punem într-o tava de 20/30 tapetată cu hârtie de copt.
Dăm la cuptor la 180 e grade, fără ventilator pentru 20-25 de minute.
Scoatem blatul si îl lăsăm să se răcească in tavă.
Peste 30-40 de minute ne ocupăm de topping.
Pentru acesta avem nevoie de :
250 gr zahar brun
200 gr unt gras
200 ml smântână grasă dulce
300 gr fulgi de porumb întregi
Topim zahărul, după care adaugam smântână și untul . Lăsăm la foc mediu spre mare 5 minute, luam oala de pe foc și amestecam fulgii de porumb.
Turnăm cu grijă amestecul de caramel peste blat și lăsăm la frigider minim 3 ore.
Cu placere! 🙂
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)