Piure de mazare cu creveți si crutoane de pâine integrala
Timp de pregătire : 40 minute , dificultate foarte redusă !
Ingrediente pentru doua Porții :
300 grame Mazăre
1 cartof mediu
1 ceapa
6 creveți proaspeți
1 lingurița pesmet
2-3 felii pâine integrala
1 lingurița de unt
parmezan si ulei da măsline pentru decorat
1 cățel usturoi fără inima
Sare/ oregano/ lămâie
Tăiem ceapa in bucăți mari, si o punem pentru circa 2-3 minute la prăjit cu o lingura de ulei de măsline. Adaugam cartoful tăiat si mazărea, ai punem la fiert pentru circa 35 minute cu 2 degete de apa peste ele.
Între timp putem pregăti crutoanele : tăiați cubulețe pâinea , si puneți o pe o hârtie de copt cu sare, oregano si câteva picături de ulei . Lăsați in cuptor pana devin crocante.
Când e totul aproape fiert, punem intr-o tigaie puțin ulei de cocos , usturoiul si pesmetul, iar după 10 secunde adaugăm creveții curățati si tăiați după plac (eu am tăiat felii jumătate din fiecare crevete si jumătate am lăsat cu coada pentru decor).
Lăsați creveții in tigaie pentru aproximativ 1 minut ( depinde de mărimea acestora) , iar după un minut, stingeți cu câțiva stropi de lămâie. Scoateți usturoiul !
Scurgeți legumele, dar nu aruncați apa, pentru ca o veti folosi pentru subțierea cremei de Mazăre . Puneți in blander legumele împreuna cu sarea, oregano si untul, si mixați pana obtineți crema omogena.
După ce am terminat , așezăm in farfurie cum știm mai frumos :) Iar pe deasupra aruncați puțin parmezan ai câteva picături de ulei de măsline .
Pofta mare ! :)
Ingrediente pentru doua Porții :
300 grame Mazăre
1 cartof mediu
1 ceapa
6 creveți proaspeți
1 lingurița pesmet
2-3 felii pâine integrala
1 lingurița de unt
parmezan si ulei da măsline pentru decorat
1 cățel usturoi fără inima
Sare/ oregano/ lămâie
Tăiem ceapa in bucăți mari, si o punem pentru circa 2-3 minute la prăjit cu o lingura de ulei de măsline. Adaugam cartoful tăiat si mazărea, ai punem la fiert pentru circa 35 minute cu 2 degete de apa peste ele.
Între timp putem pregăti crutoanele : tăiați cubulețe pâinea , si puneți o pe o hârtie de copt cu sare, oregano si câteva picături de ulei . Lăsați in cuptor pana devin crocante.
Când e totul aproape fiert, punem intr-o tigaie puțin ulei de cocos , usturoiul si pesmetul, iar după 10 secunde adaugăm creveții curățati si tăiați după plac (eu am tăiat felii jumătate din fiecare crevete si jumătate am lăsat cu coada pentru decor).
Lăsați creveții in tigaie pentru aproximativ 1 minut ( depinde de mărimea acestora) , iar după un minut, stingeți cu câțiva stropi de lămâie. Scoateți usturoiul !
Scurgeți legumele, dar nu aruncați apa, pentru ca o veti folosi pentru subțierea cremei de Mazăre . Puneți in blander legumele împreuna cu sarea, oregano si untul, si mixați pana obtineți crema omogena.
După ce am terminat , așezăm in farfurie cum știm mai frumos :) Iar pe deasupra aruncați puțin parmezan ai câteva picături de ulei de măsline .
Pofta mare ! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)