Ravioli cu mozzarella si nuci



Timp de preparare: 60 de minute, dificultate medie



Ingrediente pentru 3 persoane:

200
gr faina de grau dur
2
oua
sare fina și sare mare

150  gr mozzarella

1 lingura unt
100 gr miez de nuca
10
0 gr parmezan ras

50 ml  smantana lichida vegetala
rozmarin proaspăt, 1 ardei iute uscat



   Amestecam faina cu oul , sare putina apa, si facem aluatul pentru ravioli, framantand cam 10 minute incontinuu.





  Dupa ce am teminat de framantat, punem aluatul pe masa, si intindem o foaie foarte subtire apx 1 mm.  

Punem mozzarella cu un pic de sare, si o lingura de parmezan si cu nucile (in prealabil prajite 3 minute in tigaie) intr-un blander, pana obtinem o crema din continut.



  Punem intre timp apa la fiert, luam continutul si il asezam pe aluat, formand apoi mici pachetele ce le lipim cu putina apa, pentru a nu se rupe la fierbere.

 Punem la fiert cand clocoteste apa ,  iar in acest timp, punem la topit in tigaie untul, apoi adaugam parmezanul, smantana si condimentele, lasand 1 minut sa se creeze crema.





   Scoatem ravioli, dupa circa  4-5 minute, si le trecem in tigaie impreuna cu sosul din parmezan.



Pofta mare!!

Comentarii

Cele mai vizionate retete