Pofta de.. Asia
Daca ar fi sa descriu in 2 cuvinte bucătăria asiatica, acestea ar fi : simplu si delicios. Este exact ceea ce caut eu in bucătărie, sa gătesc cât mai putin procesat si bun.
Azi am făcut un fel principal si desert , preparate si create pe loc. Un alt experiment reușit ce vreau sa-l împărtășesc cu voi! :)
Pentru partea sărata avem nevoie de : Paste de Mazăre (sau orez) - modalitatea de gătire e la fel la ambele feluri de paste. Mai avem nevoie de mix de legume (morcov, păstăi , ciuperci, mazăre ) , 1 cățel usturoi, sos de soia, curry, susan , ulei de cocos cam 2 linguri, sare si ardei picant pentru amatori.
Punem la încălzit uleiul de cocos, punem usturoiul si il rumenim. Adaugăm legumele cu un deget de apa in care dizolvăm jumătate lingurița de curry si putina sare, si lăsam sa scadă la foc mediu.
Între timp punem la înmuiat pastele intr-un vas cu apa călduță pentru circa 5 minute.
Când apa legumelor s-a evaporat, adaugăm susan, amestecam , iar după 1 minut adaugăm pastele scurse.
Amestecam putin, si stingem cu sos de soia după gust. Mai lasam cam 2 minute, si e gata.
Așezati in farfurie si adăugați ardei picant !
Pofta buna! 🍝
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)