Sushi .. My love!
Pentru iubitorii de bucătărie asiatica, astăzi am pregătit cu drag pentru voi : Nigirizushi, Temaki, Makizushi, Sashimi. Daca nu uit denumirile pana termin de mâncat, sunt buna :))
Pentru 2 persoane aveți nevoie de :
125 gr orez special pentru suhshi
70 ml oțet de orez
1 lingura zahăr
250 gr somon proaspăt
1 castravete
1 morcov
1 avocado
2 foi nori
Sos de soia
Sos sweet chilli
Sos wasabi
Dupa asta, mutați orezul intr-o farfurie si lăsați-l sa se răcească încet .
Acum ne ocupam de peste . Scoateri pielea, si dezosati-l atent . Tăiați bastonașe pentru makizushi (rulou de nori) si temaki (conul de nori), bucăți rotunde subțiri pentru sashimi, bucăți dreptunghiulare subțiri pentru nigirizushi.
Tăiați de asemenea legumele, morcovul fiind fiert in apa cu sare pentru 3 minute . Nu trebuie sa fie moale. Vreau sa rămână semi crocant .
Puneți acum foaia de nori peste covorașul de bambus , umeziți palmele si așezati ușor orezul, niveland-ul uniform.
Puneți somonul, si legumele pe mijloc, si începeți sa rulați încet , având grija ca umplutura sa rămână ferma, in mijlocul ruloului. Cand tăiați ruloul, împărțiți in 6 sau 8 bucăți . Neaparat umeziți cuțitul înainte .
Pentru temaki, tăiem foaia de nori in jumătate , si punem intr-un colț putin orez , legume si pestele tăiat bastonașe. Învârtim in mâna pentru a obține o forma de con.
Acum nu va rămâne decât sa savurati una dintre cele mai cunoscute retete din lume .
Așezati-le cum credeți mai frumos pe un fund de lemn sau platou , alături de cele 3 sosuri.
Shokuyoku!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)