Ardei umpluti cu mozzarella

Buni, usor de preparat si cu un puternic miros de copilarie..


Ardei umpluti - Varianta proprie :






Ingrediente:

6 ardei potriviti
4 morcovi potriviti
3-4 cepe verzi
o legatura de marar
150 grame hrisca
6 batoane de mozzarella / cascava ( de marimea unui deget)
o mana de ciuperci taiate in sferturi
ardei picant , sare si turmeric dupa gust.
ulei de masline

1/2 cana sos de rosii facut in casa


Punem hrisca in apa (pentru 20 minute), iar in timp ce se hidrateaza, tocati ceapa , mararul si radeti morcovul marunt. 




Punem la calit in ulei de masline ceapa , apoi adaugam morcovul. Lasam la calit, si adaugam mararul.
Urmatoarea in tigaie este hrisca, iar apoi ciupercile. 



Condimentam dupa gust, si lasam la racit in tihna.

Umplem fiecare ardei in parte, punand intai batonul de mozzarella, apoi umplutura. Intr-o oala adaugam 1/2 jumatate de suc de rosii facut in prealabil ( ceapa si usturoi calit, morcov ras calit si el, apoi adaugam rosii decojite si fierbem 30 minute . Condimentam! ) 



Asezam ardeii in picioare, si mai adaugam o cana de apa si putin ulei peste ei. Mie mi-a ramas loc liber si am taiat in jumatate un cartof, pentru a sprijini ardeii :)



Se fierb aproximativ 30-40 minute. Nu-i fierbeti pana ii nenorociti, ca nu are rost. Sunt foarte buni putin mai crocanti.


Pofta buna sa aveti!!!





Comentarii

Cele mai vizionate retete