Mucenici umpluti cu mere si nuca

Planificam viitorul, dar cautam gusturi din trecut... Clar, mucenicii ne aduc aminte de momentele in care ne umpleam de faina, incercand sa o ajutam pe mama la impletitul lor.
Cred ca ne e dor de amintire, mai mult decat de gust, si e minunat ca o putem retrai pentru cateva clipe.
Astazi facem mucenici moldovenesti umpluti. Reteta este ca cea de cozonac, doar forma si "finisajele "difera.
- Ingrediente pentru aluat :
1 kg faina
3 oua + 1 ou pentru uns inainte de copt
300-350 ml lapte caldut
strop de sare
coaja de lamaie
2 linguri zahar brun + 1 plic zahar vanilat
5 grame de drojdie
- Ingrediente pentru umplutura:
nuca
miere
scortisoara dupa gust
Framantam aluatul cu blandete, timp de 20-30 minute, apoi il lasam la crescut macar 3 ore.
Pentru umplutura , amestecam nuca sfarmata cu merele date pe razotoare si stoarse de suc in prealabil , cu putina miere si scortisoara dupa gust .
Impartim aluatul in bucati de 100 grame, si il intindem cat sa ne permita sa il umplem si sa-l rulam, precum o clatita.


Dam forma dorita mucenicilor, ii ungem cu ou si un strop de zahar, si ii dam la cuptor apx. 30 minute la 180 grade ( crescuti si rumeni - asa trebuie sa ii scoatem )

∞ Sa fiti sanatosi! ∞
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)