Risotto cu rucola si ciuperci
Ingrediente (pentru 2 portii):
180 grame orez prefiert
1 ceapa de apa medie
o mana de rucola asezonata cu ulei masline ev
o mana de hribi/ champignon
vin alb sec 100 ml
200 ml supa de legume (ceapa, telina si morcov) DACA nu aveti supa , puneti apa calda cu putina sare, dar bineinteles va schimba gustul mancarii..
1 lingura de suc de sfecla proaspat
50-70 grame de parmezan
1 lingurita de unt
sare si piper dupa gust
Fierbem orezul pana la jumatatea timpului de coacere, apoi il strecuram.
Tocam ceapa, calim si adaugam ciupercile taiate cuburi. Dupa 3 minute adaugam si orezul si stingem totul cu vin alb.
Turnam supa treptat peste amestec si omogienizam incet pana se incorporeaza intreaga cantitate ( trebuie sa aveti rabdare pentru a obtine un risotto cat mai cremos ). Cand este aproape gata, adaugam sucul de sfecla, iar la sfarsit untul.
Mai lasati 1 minut, si montati in farfurie orezul, salata de rucola si acoperiti cu fasii de parmezan.
Toamna buna :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)