Desert de post cu griș



Cred că un nume mai potrivit pentru acest desert ar fi - Amintiri din copilărie!

Pariez că nu sunt singura care a mâncat macar o data 2 porții consecutiv de gris cu dulceață când eram mică. 


Din păcate nu am reușit să fac mai multe poze, pentru a vedea pas cu pas rețeta. Dar, prepararea e destul de simpla, insa cere mai mult timp. Merita sa incercati. Condimentele sunt pentru gustul meu. Daca vreți să renunțați la scorțișoară de exemplu, și să puneți vanilie, o puteți face fara grija.

Aveți nevoie de : 

Blat:
250 grame gris 
1 linguriță scorțișoară
Coaja portocale
3 linguri zahar pudra
1 praf de sare

Topping:
Vișine înghețate
Fructe de pădure înghețate 

Sos verde :
1 mana de menta proaspata
1 cana de nuci hidratate ( miez lăsat în apă 3 ore )
1 lingura de zahăr
20 ml sirop de menta
1 linguriță suc de lămâie
100 ml apa rece sau lapte vegetal


Biscuite crocant:
100 ml ulei floarea soarelui/ ulei de cocos
250 faina
1 lingura de cacao cu vârf 
O mana de fistic fara sare 
3 linguri zahar


Pregătim mai întâi grisul. Când clocotește apa, adaugăm un strop de ulei, putina sare și 2-3 linguri de zahăr. Amestecam continuu, la foc mediu , și incorporam grisul. Eu l-am făcut după ochi..adică nu foarte gros, că o mămăliga, dar nici prea subțire că și consistența.
Când e gata, râdem coaja de portocala, și scorțișoara. Ungem cu un strop de ulei o Tava pentru copt pâine, și vărsăm tot grisul in ea. Daca vreți să băgați vișine, iese mai bun, daca nu, lăsați așa și dați tava cu griș la răcit , după ce ați acoperit-o cu folie de plastic. Va trebui lasata minim 2 ore , pentru a se închega bine.


Între timp pregătiți biscuiții:

Turnați ingredientele într-un castron , amestecați și întindeți pe o foaie de copt tot aluatul. Grosimea aluatului trebuie sa fie de maxim 1 cm. Dați la cuptor 20 minute la 180 grade.

Topping fructe :

Intr o cratiță amestecați fructele de pădure, 2 linguri zahar, coaja de lămâie, scorțișoară, o bucățică de ghimbir și zeama de la o lămâie. Foc mic până scade , închideți și lăsați să se răcească.


Sos mentă verde :

Toate ingredientele la blander. Daca vi se pare gros , adăugați lapte vegetal sau apa rece.


După ce s-a răcit grisul, întoarceți tava pe un tocător , cu tot cu folie.
Porționați și decorați după plăcere, cu biscuiți, sos mentă și fructe de pădure.
M-ar ajuta feedback-urile voastre împreună cu poza.

Să vă fie de bine💗

Comentarii

Cele mai vizionate retete