Tartar de ton

Azi e dezlegare la tartar .


Pentru a face tartar de peste - somon, ton, caracatița sau ce mai poftește inima ta, ai nevoie de peste proaspăt ..dar congelat :).
Este necesar sa lăsăm pestele in congelator la -18 grade , pentru 24 de ore, pentru a evita pericolul intoxicării..

Vreau să aveți în vedere câteva criterii de alegere a peștelui pentru tartar, sashimi sau sushi. Sau chiar daca îl gătiți, tot proaspăt trebuie sa fie .


* Pestele trebuie sa fie lucios
* La apasare, carnea trebuie sa fie elastica și să revină la forma inițială imediat.
* Pestele proaspăt nu are Miros!!
* Pestele care miroase a " peste ", înseamnă că a stat prea mult afara din frigider
* Restaurantul unde mâncați peste nu trebuie sa para o pescarie
* Pestele nu trebuie sa fie lipicios!

Tartarul de ton este un aperitiv rece ce se prepara in 5 minute.
Pentru 2 persoane aveți nevoie de 200 grame file de ton roșu proaspăt,
1/2 suc lămâie
1/2 suc portocala 
1 tulpina potrivită de apio tăiat felii
3 linguri ulei extra virgin de măsline
Sare și piper


Tăiați tonul cubulețe de 5 mm lungime și lățime.
Faceți o vinegreta din lămâie, portocale, ulei, sare și piper.
Uniți tonul cu vinegreta și feliile de apio, lăsați 1 minut, decorați cu felie de portocala, marar, și germeni de ridiche.

Pofta :)




Comentarii

Cele mai vizionate retete