Supa crema de salată verde
Va fi supa voastră favorita!
O varianta inedită de a gati salata verde, este să pregătiți această supa crema delicioasă.
Are un gust proaspăt de salată, pătrunjel și usturoi.
Pentru 2 porții aveți nevoie de :
1 salata verde de apx 300 Gr
1 legătură de pătrunjel
2 căței de usturoi
1 ceapa medie ( poate fi și verde )
1 morcov mediu
1 cartof
1/2 rădăcina de țelină potrivită
Sare, ulei măsline și ardei picant după gust
Mai întâi lăsăm la fiert (pentru 30-40 minute ) 1/2 ceapa , cartoful, morcovul și telina tăiate cuburi in 2 litri de apa cu sare.
Spălăm foarte bine salata și pătrunjelul, și le călim in ulei de masline cu restul de ceapa tăiată mărunt și usturoiul tocat.
In vasul in care am gătit salata adăugăm treptat supa pe care am pregătit-o in prealabil. Doar zeama.
Îngrosam cu o lingura de pesmet/cartoful fiert in supa.
Pasăm totul (in alt vas, sa nu zgâriem tigaia) până obținem o supa crema omogenă!
Să aveți pofta!