Pate de Linte cu nuci și leurdă


Postul te "împinge" să cauți rețete pe care nu credeai că le vei căuta vreodată. 
De cele mai multe ori sunt bucuroasa că le-am gătit și gustat, altfel cum sa ne cultivam gustul? 
Azi am făcut o rețetă de care am auzit , dar nu mi-a păsat, însă pe care vreau să o pregătesc din nou în weekend 😍
Este pateul de linte..pentru care nu ai nevoie de ingrediente sau timp mult să-l pregătești, însă gustul e satisfăcător 100%. 

Pentru o tura de pate, din care sa te saturi tu , familia, și să mai dai și la prieteni cu mândrie, avem nevoie de : 

500 gr linte roșie
O mână bună de nuci 
O mână de leurdă 
2 fire ceapă verde
Puțin ulei aromatizat cu trufe ( opțional dar recomand ) 
Sare și piper proaspăt măcinat 
Puțin ulei de măsline 

Lăsăm la hidratat lintea și nucile de pe o zi pe alta. 

A doua zi, dam un clocot lintei și o răcim . Un clocot înseamnă să le punem cu apa care sa le acopere la fiert, iar după ce incepe sa clocotească, sa le lăsăm 3-4 minute. 


Punem in robot nucile stoarse de apa, leurdă, și condimentele . 
Pasam bine totul, după care adăugăm lintea. Nu vă speriați, veți obține o pastă frumoasă și uniforma. 

Mai condimentam daca simțim nevoia. 
Să va fie de bun! 


Comentarii

Cele mai vizionate retete