Pate de Linte cu nuci și leurdă
De cele mai multe ori sunt bucuroasa că le-am gătit și gustat, altfel cum sa ne cultivam gustul?
Azi am făcut o rețetă de care am auzit , dar nu mi-a păsat, însă pe care vreau să o pregătesc din nou în weekend 😍
Este pateul de linte..pentru care nu ai nevoie de ingrediente sau timp mult să-l pregătești, însă gustul e satisfăcător 100%.
Pentru o tura de pate, din care sa te saturi tu , familia, și să mai dai și la prieteni cu mândrie, avem nevoie de :
500 gr linte roșie
O mână bună de nuci
O mână de leurdă
2 fire ceapă verde
Puțin ulei aromatizat cu trufe ( opțional dar recomand )
Sare și piper proaspăt măcinat
Puțin ulei de măsline
Lăsăm la hidratat lintea și nucile de pe o zi pe alta.
A doua zi, dam un clocot lintei și o răcim . Un clocot înseamnă să le punem cu apa care sa le acopere la fiert, iar după ce incepe sa clocotească, sa le lăsăm 3-4 minute.
Punem in robot nucile stoarse de apa, leurdă, și condimentele .
Pasam bine totul, după care adăugăm lintea. Nu vă speriați, veți obține o pastă frumoasă și uniforma.
Mai condimentam daca simțim nevoia.
Să va fie de bun!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)