Thai curry cu lapte de cocos
Laptele de cocos este de ceva vreme pe lista mea de cumpărături, și chiar daca mai am in casa tot cumpăr câteva conserve, sa fie acolo🙈, că merge minunat in orice mâncare.
Dar cel mai bine mi se pare că se combina cu gustul picănțel indian.
Thai curry cu linte și naut se face foarte ușor și relaxat, pentru că nu aveți cum sau unde greși.
Pentru 3-4 porții , avem nevoie de :
1 ceapă mare
2 ardei grași
1 conserva de linte
1 conserva de naut
1 conserva de lapte de cocos
2 căni sos de roșii
2 mâini bune de spanac proaspăt ( merge și fără )
Curry, turmeric, ghimbir ( toate măcinate împreună ) amestecul acesta îl adăugăm cu 5 minute înainte de a închide focul.
Sare după gust.
Călim ceapa peștișori și ardeiul tăiat fâșii in puțin ulei , pentru 5 minute.
Adăugăm lintea și năutul, sosul de roșii și 1 cana de apa.
Puteți să dați focul tare și se face totul în 20 minute, sau să lăsați pe slow. Eu am lăsat la foc redus 1 ora și ceva ..
După ora asta, am adăugat conserva de lapte pe care am agitat-o bine sa se combine crema cu apa de cocos.
Spre final adăugați spanacul tocat ( acestuia nu-i ia mult sa se gătească )
Am lăsat să se împrietenească gusturile, apoi am adăugat toate condimentele.
Am servit cu orez și lime. Doamne...!!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)