Panna cotta cu Agar Agar




De post sau vegan. Alegeți voi cum sa numiți acest preparat. Pentru mine a fost o revelație descoperirea Agar Agar -ului, și mi-au venit în minte zeci de rețete pe care le-aș putea incerca cu el.
Prima a fost Panna cotta cu afine și lapte de cocos. 
Puteți folosi orice fel de lapte vegetal. Ține de gusturi.

Agar-ul este de 7 ori mai puternic decât gelatină, ajungând 4 grame pentru a închega 600 ml lapte, suc, supă..orice tip de lichid. 
Este alternativa (Vegană) a gelatinei folosită in bucătărie, și care de obicei este extrasă din oase de porc. 

Rețeta propusă de mine e simplă, din câteva ingrediente, însă vă puteți juca cu gusturile cum poftiți. 

Pentru 6 porții am folosit : 

600 ml lapte de cocos îndulcit
5 linguri zahar brun 
Siropul de la 100 Gr afine ( congelate sau nu ) 
4 Gr Agar Agar 
Strop de sare 
Pentru decor am avut căpșuni, biscuiți și afine. 

In primul rand puneți într-o cratiță mica afinele, zahărul și câteva picături de zeamă de lămâie. lăsați la fier cam 2 minute după ce incepe sa clocotească. 
Printr-o sita, separați sosul de sâmburi și puneti-l deoparte. 

Într-o cratiță punem laptele , cele 4 linguri de zahar, sarea și Agar Agar-ul la fiert. 
Când începe să clocotească, adăugăm sosul de afine, și lăsăm să fiarbă 2 minute la foc mic. 

După ce a fiert, turnam compoziția în forma de silicon sau ceramica. Ia ORICE formă. Dacă puneți în forme de plastic, mai așteptați 3-4 minute să se răcească, apoi turnați compoziția. 
Ce e si mai tare la acest produs, e ca se incheaga spectaculos de repede , și nu o face la rece. Lasat la temperatura camerei, desertul se întărește imediat ( 50' apx ) 

Poftă dulce! 

Comentarii

Cele mai vizionate retete