Panna cotta cu Agar Agar
Prima a fost Panna cotta cu afine și lapte de cocos.
Puteți folosi orice fel de lapte vegetal. Ține de gusturi.
Agar-ul este de 7 ori mai puternic decât gelatină, ajungând 4 grame pentru a închega 600 ml lapte, suc, supă..orice tip de lichid.
Este alternativa (Vegană) a gelatinei folosită in bucătărie, și care de obicei este extrasă din oase de porc.
Rețeta propusă de mine e simplă, din câteva ingrediente, însă vă puteți juca cu gusturile cum poftiți.
Pentru 6 porții am folosit :
600 ml lapte de cocos îndulcit
5 linguri zahar brun
Siropul de la 100 Gr afine ( congelate sau nu )
4 Gr Agar Agar
Strop de sare
Pentru decor am avut căpșuni, biscuiți și afine.
In primul rand puneți într-o cratiță mica afinele, zahărul și câteva picături de zeamă de lămâie. lăsați la fier cam 2 minute după ce incepe sa clocotească.
Printr-o sita, separați sosul de sâmburi și puneti-l deoparte.
Într-o cratiță punem laptele , cele 4 linguri de zahar, sarea și Agar Agar-ul la fiert.
Când începe să clocotească, adăugăm sosul de afine, și lăsăm să fiarbă 2 minute la foc mic.
După ce a fiert, turnam compoziția în forma de silicon sau ceramica. Ia ORICE formă. Dacă puneți în forme de plastic, mai așteptați 3-4 minute să se răcească, apoi turnați compoziția.
Ce e si mai tare la acest produs, e ca se incheaga spectaculos de repede , și nu o face la rece. Lasat la temperatura camerei, desertul se întărește imediat ( 50' apx )
Poftă dulce!









Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)