Prăjitură de post cu vișine și ciocolată
Mi-a plăcut mereu, și am fost curioasă să încerc și eu prăjiturica asta de post pe care o văd peste tot.
E ușoară de făcut și destul de consistenta ( am mâncat vreo 4 colțuri și m-am oprit) .
Pentru aproximativ 10-12 porții aveți nevoie de :
Blat:
1 cana și jumătate de faină
1 cana și jumătate de suc de vișine/apă
7 linguri ulei
3 linguri cu vârf de cacao
1 cana de zahar
10 Gr praf de copt
1/2 linguriță sare
3 linguri dulceață vișine
Coaja de lămâie și vanilie opțional
Glazura blat :
100 ml apa
2 linguri cacao
2 linguri zahar
2 linguri ulei
Putina vanilie
Crema :
400 ml suc de vișine
4 linguri gris
4 linguri zahar
Puțină sare
Mai aveți nevoie de vișine din compot ( cate doriți )
Facem mai întâi blatul, amestecând foarte bine apa/sucul de vișine, zahărul , uleiul, sarea , aromele. Amestecam până se topește tot zaharul.
Apoi adăugăm faina, cacao, praful de copt și omogenizam.
La sfârșit unim și dulceața.
Eu am împărțit blatul in 2 cantități egale și l-am copt in tăvi separate , pentru 20 minute la 180 grade.
Între timp am făcut glazura. Am pus totul la fiert pentru 1-2 minute , până când s-a topit zaharul. Amestecam frecvent.
Lăsați deoparte glazura, iar după ce ați scos blatul de la cuptor, insiropati-l când s-a răcorit puțin.
*Glazura poate fi călduță, rece, nu contează .
Pentru crema am pus sucul, zahărul și sarea la foc, iar când a început să clocotească, am adăugat grisul și am amestecat bine cu telul . Amestecați constant, și lăsați la fier pentru 2-3 minute.
Întindem pentru blatul însiropat și răcit toată crema ( călduță ) . Nivelăm, adăugăm vișine și acoperim cu al doilea blat.
Ușor dar meticulos. Spor!









Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)