Tarta cu jeleu de pepene rosu


Am pus gustul verii într-o tartă. 
Consistența crocanta de la aluat și jeleul fin cu gust atât de familiar te surprinde la prima gura luată. 

Nu e mare filozofie sa o pregătești, însă trebuie puțină răbdare. 

Mai întâi am copt aluatul făcut din : 

150 Gr int
250 gr faina 
1 ou
1 lingura de zahar
Strop de sare 

Amestecam bine , punem aluatul într-o tavă de care avem la îndemână, și dam la cuptor pentru 20 de minute la 185 grade cu ventilator.

Separat, curățăm cam 700 Gr de pepene pe care îl facem suc cu ajutorul unui blender sau mixer vertical. 

Tot acest suc îl trecem printr-o sita, apoi amestecam cu 1 lingura de zahar, 2 linguri de zeama de lămâie și îl punem la fiert. 

Într-un bol punem 50 ml de apa rece și lăsăm la hidratat gelatina . 20 grame. 

După ce sucul de pepene a dat un clocot, îl lăsăm să se răcorească puțin și adăugăm gelatina hidratata. 
Turnam totul peste aluatul copt și răcit, apoi dam la frigider pentru 2-3 ore minim . 

Comentarii

Cele mai vizionate retete