Rețete pe care trebuie sa le încerci în post

Deoarece timpul nu-mi permite să postez prea des pe blog, azi vă voi da trei rețete dintr-un foc. Am facut și rimă :))

Sunt niște rețete binevenite in această perioadă. Unii țin post, alții vor doar să facă pauză de la carne, Detox, etc.


Am pentru voi trei baze pentru desert, pe care le puteți face foarte repede, iar pentru doua dintre ele nici nu aveți nevoie de mixer electric. Se rezolva doar cu telul. 


Fiți atenți, și spor la copt! 


Prima rețetă este de blat cu cacao pentru tort.


Acest blat vegan cu cacao este foarte versatil si poate fi adaptat pentru orice tip tort/prăjitură. Eu, de exemplu, l-am însiropat cu sirop de cafea si l-am acoperit cu o crema aromatizata cu ness. 

Ingredientele pentru acest desert sunt putine, și sigur le aveți la îndemână dacă va place sa gătiți mai des. 
Pentru o tavă rotunda de 25-26 cm diametru, aveți nevoie de: 

3 cani de faina albă ( folosiți aceeași cana pentru a masura ingredientele )
3 linguri cacao (date prin sită)
1 cana de zahar 
2 cani lapte vegetal
10 linguri ulei neutru(floarea soarelui, struguri, soia)
1 praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
2 linguri oțet 
2 linguri dulceață (eu am pus de zmeură)
1 strop de sare 
Vanilie&coaja de lămâie după gust

Amestecăm într-un bol făina, cacaua, praful de copt, bicarbonatul și sarea. 

In alt bol punem laptele, uleiul, zaharul, dulceața, oțetul și condimentele. Amestecam pana se semi topește zaharul, pentru că nu este obligatoriu sa munciți prea mult. 

Uniti cele 2 compoziții, și amestecați pana totul se omogenizează.  

Turnați într-o tava rotunda tapetată cu hârtie de copt, și dati la cuptor penteu 30-35 minute la 180 grade fără ventilator.  
După 30 de minute de coacere încercați cu o scobitoare dacă e copt. Eu iau proba din mijlocul blatului, pentru că acolo se coace mai greu. Dacă scobitoare iese curata, înseamnă că blatul s-a copt. 
Lasati-l la răcit în tava acoperita cu un prosop de bucătărie curat.



Urmatoarea rețetă este de Carrot Cake vegan, pe care am ales să-l servesc cu o crema de caju. 
Este preferata mea! Blatul iese gen umed și foarte pufos, dar în același timp consistent. Gnam gnam 🧡


Pentru blatul de carrot cake aveți nevoie de : 

2 cani făină de grau
1/2 linguriță praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat
1 lingura otet
2 banane
1 cana de amestec de stafide & curmale
1 1/2 cana lapte vegan
2 morcovi rasi
1/2 cana ulei floarea soarelui 
Praf de scorțișoară, praf de cuișoare, praf de nucșoară, ghimbir proaspat ras. 
1/2 cana zahar brun 
Putina sare 
Am pus și coaja de lămâie, dar e opțional

Amestecăm cu un blander sau cu telul urmatoarele : laptele, stafidele, curmalele, uleiul, bananele sfarmate, zaharul, sarea, condimentele si oțetul. Turnam compozitia in faina cu praful de copt si bicarbonatul.
Omogienizam si unim morcovul ras ( mic sau mare, nu contează ) 
Amestecam pana nu ramanem cu coocloase in bol, si turnam toata compozitia într-o tava de tort. 

Dam la cuptor cam 30 minute, 180 grade fără ventilator. După acest timp incepem sa verificam cu sfanta scobitoare.

Crema de caju am facut-o hidratand nucile de caju peste noapte, apoi le-am pasat la robot împreună cu lapte, sirop de arțar, ulei de cocos topit și putina sare, pana am obținut o pastă satisfăcătoare. 



Ultima, dar nu cea din urma rețetă vegană pentru desert, este Pavlova 🩷. Mini pavlova. 


Poate pare cea mai complicată, însă e cea mai simplu de făcut. 

Pentru 7 mini pavlova, avem nevoie de : 

90 ml Aqua faba (apa din conserva de năut) 
120 gr zahăr 
1 lingura oțet/suc de lămâie
1 lingura amidon 

Pentru a începe, trebuie să dăm prin strecuratoare Aqua faba, să o aducem în punctul de fierbere, iar apoi să o răcim. 
Doar când s-a răcit complet o putem folosi! 

Acum ca e răcită, începem prin a bate Aqua faba împreună cu oțetul. Facem asta timp de 2-3 minute aproximativ.  
Adaugam treptat zaharul, și batem încă 3-4 minute pana când acesta s-a topit complet. Eu am folosit viteza medie spre mare. Treapta 4 din 6. 
După ce am obținut spuma perfectă ( pentru ca asta obții dacă mă asculți ), adaugam amidonul și continuăm să amestecam cu cea mai mică viteză timp de 1-2 minute, sau până s-a omogenizat complet. 

Pe o foaie de copt ștearsă cu puțin ulei, formăm cercurile de bezea. Lăsați cam 5 cm distanță între ele.

Totul merge la cuptor pentru 2,5 ore la 100 grade fără ventilator. 
După ce s-a scurs timpul, lăsați bezeaua în cuptor să se răcească încet, cu ușa închisă. 

Eu le-am lăsat peste noapte circa 6-7 ore. 
Le puteți acoperi cu ce cremă doriți, dar ideal este sa le umpleți înainte de a le servi. 




Pofta bună 🤍! 

Să vă fie de folos! 






Comentarii

Cele mai vizionate retete