Mâncărică cu frunze de rapiță
Frunzele de rapiță au gust asemănător cu cel de salată Kale.
Sunt versatile, putând fi gătite ca și spanacul sau urzicile, împreună cu paste, orez, carne sau doar cu mămăliguță.
Azi le-am pregătit într-un mod destul de simplu, fiind mai mult curioasă de cum sunt la gust.
Am tras la tigaie o ceapă mică și câțiva căței de usturoi tocați cu puțin ulei de masline. După 2-3 minute am adaugat frunzele de rapiță tocate pe care înainte le-am spălat bine și fiert în apa cu sare pentru 5 minute.
Am adaugat si cateva flori pentru culoare..
Asezonati cu sare, piper și apx 50 ml apa. Lăsați să fiarbă la foc mic în tigaia acoperita, până se evaporă toată apa.
La sfârșit adaugati unt și mai lăsați acoperit pana aranjați farfuriile pe masa.
Eu am servit mancărica pe o felie de pâine prăjită.
Dacă va rămâne, puteți face omletă sau chifteluțe. La mine n-a mai rămas nimic.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)