Salată japoneză cu muguri de rapiță


De fapt salata asta se numește "Nanohana Karashi-ae", și am gasit-o pe net în timp ce încercăm să înțeleg cum pot găti rapița. 


Haideți să vă spun cum am pregatit-o! 
Am strâns rapița, am separat bobocii, florile si frunzele. 



Pentru rețeta asta vom folosi bobocii, însă se gătesc si celelalte parți ale plantei. Adică floarea și frunza. 


Să trecem la treabă! 

Am spălat bobocii in apă rece cu puțin bicarbonat si i-am lăsat la scurs. 


Separat am pus la fiert într-o oală, apă cu sare. 
Până a fiert apa, am făcut sosul salatei din: 

2 linguri sos de soia
1 linguriță tahini
1 linguriță muștar
1 linguriță maioneză
Puțin ghimbir ras
Sare&piper

Amestecăm totul.



Când a început să clocotească apa, aruncăm vârfurile de rapiță tăiate la o lungime de 3-4 cm. 


Lăsăm sa fiarbă pentru 2 minute, după care le scoatem și le punem direct în apa rece ca gheața. 

După ce s-au răcit, le stoarcem bine și le amestecam cu sosul nostru.


Acoperim vasul, și lăsăm la marinat 15 minute în frigider, după care se poate servi. 
Salata asta este o garnitură pe care o puteți servi alături de pui, porc, orez, peste.


Sper să vă placă :) ! 


Comentarii

Cele mai vizionate retete