Paste din spanac si crema de brânza cu menta
Pastele verzi sunt printre preferatele mele, mai ales cele făcute in casa . Azi am facut pappardelle cu spanac si crema de brânza cu menta.
Pentru 2 portii aveți nevoi de acestea :
Pentru paste
250 gr faina albă de grâu dur
apa călduță cât trebuie
1 lingurița ulei măsline
1 mâna buna de spanac proaspăt
Pentru crema
4 linguri smântâna
2 linguri parmezan
2 linguri ricotta
Piper
Menta
Rozmarin
Pentru decor
Parmezan
Ulei de masline
Punem spanacul la fiert cu 2 degete de apa , si lăsam sa scadă la foc mediu .
Între timp facem aluatul pentru paste . Cand s-a fiert spanacul , il băgam la blander pana il facem crema . Amestecam aluatul cu spanacul , pana obținem un aluat uniform colorat .
Întindem frumos aluatul , de 1 mm grosime , si il tăiem cum preferam . Eu am facut pappardelle .
Lăsam pastele la odihnit , si ne ocupam se sos . Punem in tigaie toate ingredientele pentru crema de brânza , si lăsam sa se omogenizeze la foc mic .
Punem cu lingurița parmezanul pe o foaie de copt in ce forma dorim , si prajim in tigaie pentru 1 minut jumătate . Scoatem hârtia si o punem pe o suprafața rece / pe o farfurie .
Fierbem pastele si le amestecam cu crema de brânza . Presam fulgi de parmezan prăjit crocant .
Pofta mare ! :)
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)