Gnocchi cu pesto si crema de turmeric
Farfurie colorata și plină de savoare, dar și destul de ușor de realizat.
Coincidenta face - azi am citit si eu , ca in Roma , pastele gnocchi este farfuria zilei de joi, deci aveti un motiv in plus sa incercati reteta :)
Pentru 3 portii va trebuie:
2 cartofi fierți în coajă
2 oua
aproximativ 1 cană de făină
Un praf de sare
Și alt praf de nucșoară
Pentru sos:
2 linguri mari de pesto
2 căței de usturoi
2 linguri de smântână ( eu am acida, dar dacă aveți dulce e mult mai ok, și puneți circa 200 ml)
1/2 linguriță de turmeric
Sare
Ulei măsline
Gnocchi ii faceti exact ca aici.
Tips : Pentru a obtine o forma mai frumoasa si bombata, va recomand sa taiati gnocchi cu dosul cutitului .
Pentru sosul de turmeric, calim usturoiul, adaugăm smântână, turmeric si sare . Lăsăm 2-3 minute la foc mic, amestecând din când în când. Dați de pe foc, și lăsați-l la odihnit până fierbeți pastele.
Pesto ( pe care eu il aveam gata facut ) se amesteca cu pastele separat.
Le așezați în farfurie după plac. Eu am dat doar un exemplu.
Să vă fie de bine!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)