Salata calda de dovlecei cu morcovi
Fâșii de legume trase la tigaie pentru câteva minute. Cam asta ar fi o denumire mai detaliată. Totul e simplu și delicios, mai ales dacă aveți legumele din gradina ..acele legume mai mici și strâmbe, dar cu gust.
Pentru o portie, aveți nevoie de:
1 dovlecel mediu
2 morcovi mici
1 ceapa de apă medie
2 căței de usturoi
Rucolă
Busuioc
Ulei măsline
Sare
Piper
La foc mediu se întâmplă tot:
Zdrobiți usturoiul și căliti-l in puțin ulei. Adăugați morcovul tăiat fâșii, julien, sau cubulețe. Aici chiar puteti alege.
Calim morcovul pentru 1 minut, adaugăm dovlecelul, la fel tăiat, apoi după 1 minut ceapa tăiată rondele . La sfârșit, puneți o mana de rucola și amestecați pentru câteva secunde.
Când montati farfuria, adaugati fulgi de parmezan, busuioc proaspăt frunze, sare și piper.
Se servește după preferințe. Este o garnitura, deci proteina sunteți liberi să o alegeți :)
Buon appetito!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)