Paste cu pesto făcut în casa



De cate ori ajung in italia, îmi cumpăr sos pesto, fiind mai aromat decât cel pe care îl găsim acasă. INSA, nimic nu se compara cu pesto făcut în casa. Aroma, culoarea, ingredientele fiind total diferite.

Astăzi am pregătit sos de pesto , iar ce mi-a rămas după ce am gătit pastele, am congelat, fiind ( după părerea mea) cea mai buna metoda pentru a-l pastra mereu proaspăt.

Pentru sos aveți nevoie de :

O legătură bună de busuioc
20-30 grame de migdale crude
1 lingura de pecorino sau parmezan
3 linguri ulei măsline
2 căței de usturoi
Putina sare



Amestecați totul la robot, și e gata!

Separat fierbeti pastele preferate - 90 grame pentru o porție, și coaceti o mana de migdale, nuci, alune, caju sau ce fructe uscate aveți la inîndemâ.

După ce s-au fiert pastele, le amestecam cu cate o lingura de pesto pe porție, presărăm parmezan ras și migdalele coapte sfărmate.

Pofta buna!!!

Cele mai vizionate retete