Cheesecake cu struguri



Ador si recomand tuturor să gătească și să consume legume & fructe de sezon .
Eu o iau ca pe o provocare, iar provocarea de azi a fost sa fac ceva bun cu strugurii parfumați primiti de la rude , că vin au făcut ei.

M-am gândit cum ar fi să-i gătesc într-un mod în care sa rămână întregi, și să nu le schimb gustul.

Cheesecake ul pe care l-am gătit, este o varianta ideala de a pregăti ceva cu parfum de toamnă 🍂.

Am pregătit aseară târziu acest desert, deci nu prea am poze, dar sunt sigură că voi fi destul de clara în pașii ce trebuie urmați.

Luam 300 Gr de biscuiți integrali și îi sfărmăm împreună cu 150 Gr unt topit și un stop de sare.
Întindem blatul in tava și îl lăsăm în frigider cat facem crema.


250 Gr mascarpone amestecat cu 200 Gr frișcă bătută bine cu 80 Gr zahar brun și puțină zeamă de lămâie.
La final adăugăm 10 grame de gelatina dizolvata in putin lapte 

Daca vreti, dar nu e obligatoriu, puteți adăuga putina vanilie.





După ce am amestecat crema, adăugăm boabe întregi de struguri , și continuăm să amestecăm cu o lingura , până se încorporează.

Adăugăm crema peste blat, și decoram cu struguri.
Se poate consuma după ce sta minim 2 ore in frigider.





Cele mai vizionate retete