Pandișpan din cocos acoperit cu ciocolata neagră




Am găsit rețeta într-o carte de bucate ( acolo, și nu pe internet se găsesc cele mai bune rețete ).

Am schimbat puțin blatul , dar promit că nu am stricat nimic.

Vă trebuie puțină răbdare până se răcește pandișpanul, in rest e FLOARE LA URECHE!

Pentru 8 porții, aveți nevoie de :


Pentru Pandișpan ⬇️
6 ouă
6 linguri zahar
5 linguri de făină
6 linguri ulei
6 linguri apă
5-6 linguri fulgi de cocos
1 pliculeț praf de copt
Vanilie
Un strop de sare

Pentru Crusta de ciocolată ⬇️
400 grame din ce ciocolată preferați. Eu am folosit cea de 52% cacao.

Pentru a face pandișpanul, batem ouăle cu strop de sare și zahărul adăugat treptat.
Continuăm prin a adaugă uleiul, fulgi de cocos,  apa și vanilia.

După ce se uniformizează, adăugăm faina data prin sită și praful de copt.
Turnam compoziția într-o tavă acoperită cu hârtia de copt, și lăsăm 20 minute la 180 grade. 

Când e gata blatul, îl învelim cu folie alimentară, și lăsăm să se răcească liniștit peste noapte.

A doua zi dimineața, porționăm batoanele. Mărimea este opțională. Putem tăia bucăți mai mici, și să le dați prin ciocolata doar pe o parte. Aici intervine imaginația voastră.


Topim ciocolata la bain marie.





Luam pe rand fiecare bucata, și o acoperim complet de glazură. 




La frigider până când alegeti sa le consumați. Rezistă și o săptămână , dar din propria experiență, va asigur că in câteva ore " scăpați " de ele.




Cele mai vizionate retete