Pandișpan din cocos acoperit cu ciocolata neagră
Am găsit rețeta într-o carte de bucate ( acolo, și nu pe internet se găsesc cele mai bune rețete ).
Am schimbat puțin blatul , dar promit că nu am stricat nimic.
Vă trebuie puțină răbdare până se răcește pandișpanul, in rest e FLOARE LA URECHE!
Pentru 8 porții, aveți nevoie de :
Pentru Pandișpan ⬇️
6 ouă
6 linguri zahar
5 linguri de făină
6 linguri ulei
6 linguri apă
5-6 linguri fulgi de cocos
1 pliculeț praf de copt
Vanilie
Un strop de sare
6 ouă
6 linguri zahar
5 linguri de făină
6 linguri ulei
6 linguri apă
5-6 linguri fulgi de cocos
1 pliculeț praf de copt
Vanilie
Un strop de sare
Pentru Crusta de ciocolată ⬇️
400 grame din ce ciocolată preferați. Eu am folosit cea de 52% cacao.
400 grame din ce ciocolată preferați. Eu am folosit cea de 52% cacao.
Pentru a face pandișpanul, batem ouăle cu strop de sare și zahărul adăugat treptat.
Continuăm prin a adaugă uleiul, fulgi de cocos, apa și vanilia.
Continuăm prin a adaugă uleiul, fulgi de cocos, apa și vanilia.
După ce se uniformizează, adăugăm faina data prin sită și praful de copt.
Turnam compoziția într-o tavă acoperită cu hârtia de copt, și lăsăm 20 minute la 180 grade.
Când e gata blatul, îl învelim cu folie alimentară, și lăsăm să se răcească liniștit peste noapte.
A doua zi dimineața, porționăm batoanele. Mărimea este opțională. Putem tăia bucăți mai mici, și să le dați prin ciocolata doar pe o parte. Aici intervine imaginația voastră.
Topim ciocolata la bain marie.
Luam pe rand fiecare bucata, și o acoperim complet de glazură.
La frigider până când alegeti sa le consumați. Rezistă și o săptămână , dar din propria experiență, va asigur că in câteva ore " scăpați " de ele.