Gogoșari umpluți cu legume la cuptor de post..sau nu



Mi-a spus mama sa iau gogoșari din piața că se termină (!?) 
Am ascultat-o, dar ideea de gogoșar copt și pus înn pungi la congelator mă zgârie pe creier ca o pisică care își ascute unghiile seara când ațipesc.

Am zis să-i umplu, cu legume amestecate după imaginația mea.
Rezultatul e colorat, cu gust și cu promisiunea că îi mai gătesc.

Pentru 10 gogoșari umpluți, aveți nevoie de:

10 gogoșari evident
1 kg de ciuperci
4 căței de usturoi
2 cepe verzi
O mana mix pătrunjel & marar
500 Gr mazăre
3 linguri pesmet
Opțional 200 Gr ceddar și 10 linguri parmezanul

Avem nevoie de 2 tigăi . Într-o tigaie călim usturoiul și ceapa cu puțin ulei de măsline.
Iar în cealaltă tigaie călim cu putina sare ciupercile tocate. 



După ce mazărea e coapte , și ciupercile călite, le combinăm. Mai lăsăm pe foc aproximativ 4-5 minute. Luam de pe foc, adăugăm pesmetul și verdeața, și lăsăm la răcit. 


Începem să curățăm gogoșarii, procedând ca in imagine .



Amestecăm umplutura, dacă am optat să nu ținem post, cu brânză ceddar rasă .
Umplem fiecare gogoșar, presaram o lingura de parmezan și punem capacul. 





Procedam la fel cu toți, sa nu iasă ceartă.
Lăsăm în cuptorul preîncălzit 35 minute la 175-180 grade .

Se mănâncă! Pofta mare 😃

Cele mai vizionate retete