Gogoșari umpluți cu legume la cuptor de post..sau nu
Mi-a spus mama sa iau gogoșari din piața că se termină (!?)
Am ascultat-o, dar ideea de gogoșar copt și pus înn pungi la congelator mă zgârie pe creier ca o pisică care își ascute unghiile seara când ațipesc.
Am zis să-i umplu, cu legume amestecate după imaginația mea.
Rezultatul e colorat, cu gust și cu promisiunea că îi mai gătesc.
Pentru 10 gogoșari umpluți, aveți nevoie de:
10 gogoșari evident
1 kg de ciuperci
4 căței de usturoi
2 cepe verzi
O mana mix pătrunjel & marar
500 Gr mazăre
3 linguri pesmet
Opțional 200 Gr ceddar și 10 linguri parmezanul
1 kg de ciuperci
4 căței de usturoi
2 cepe verzi
O mana mix pătrunjel & marar
500 Gr mazăre
3 linguri pesmet
Opțional 200 Gr ceddar și 10 linguri parmezanul
Avem nevoie de 2 tigăi . Într-o tigaie călim usturoiul și ceapa cu puțin ulei de măsline.
Iar în cealaltă tigaie călim cu putina sare ciupercile tocate.
Iar în cealaltă tigaie călim cu putina sare ciupercile tocate.
După ce mazărea e coapte , și ciupercile călite, le combinăm. Mai lăsăm pe foc aproximativ 4-5 minute. Luam de pe foc, adăugăm pesmetul și verdeața, și lăsăm la răcit.
Începem să curățăm gogoșarii, procedând ca in imagine .
Amestecăm umplutura, dacă am optat să nu ținem post, cu brânză ceddar rasă .
Umplem fiecare gogoșar, presaram o lingura de parmezan și punem capacul.
Procedam la fel cu toți, sa nu iasă ceartă.
Lăsăm în cuptorul preîncălzit 35 minute la 175-180 grade .
Lăsăm în cuptorul preîncălzit 35 minute la 175-180 grade .
Se mănâncă! Pofta mare 😃