Picioare de porc cu merișoare și cartofi striviți




Carnea de porc e vedeta sezonului , chiar daca sunt convinsă că nu a decis el asta.
Gospodinele fac răcituri, cârnați și te miri ce rețete mai inventează/găsesc pe Google.

Mă luase și pe mine la un moment dat valul, am zis că anul asta fac răcituri sa fiu in rând cu lumea , dar pe cât de repede mi-a venit ideea, pe atât de repede am renunțat la ea... convinsă fiind că de răcituri mă voi sătura chiar dacă nu le gătesc. 

Am și cumpărat picioare de porc, pe care am decis să le gătesc după o rețetă spaniolă 

În combinația de ierburi și legume deshidratate din gama "Natur" de la Vegeta - Pentru carne de porc , am găsit amestecul echilibrat de condimente pentru un gust pe măsură sărbătorilor. 

#Sănătatea familiei mele este pe primul loc, drept urmare aleg doar alimente naturale.

Gama "Natur" nu conține monoglutamat, sau alți potențiatori de gust, și vine in ajutorul vostru cu combinații de gust pentru sarmale, carne de pește, legume..100% naturale



Pentru 2 porții am folosit:

Picioare de porc 2 bucati
Praz 1 bucata
Sos roșii 300 Gr
1/2 plic condiment pentru carne de porc gama "Natur" de la Vegeta
Putina făină
O mana de merișoare
Cartofi 4 medii


Am tăvălit picioarele prin făină , și le-am prăjit pe fiecare parte în puțin ulei.

Am adăugat prazul tăiat rondele, iar după 2 minute sosul de roșii și condimentele.


Lăsăm să fiarbă pentru 1 oră la foc mediu. 
Merișoarele le adăugăm la servire.
Cartofii ii coacem la cuptor, in coajă, iar înainte să-i servim, ii strivind cat să rămână întreg. 
Presărăm  deasupra sare mare, cimbru verde și ulei .
E păcat sa nu aveti un vin roșu sec la masă...

Poftă bună!!


Cele mai vizionate retete