Șnițel de vinete la cuptor





Provocarea postului , cred eu, este să reușești să gătești vegan, dar și sănătos. Dacă dai iama in patiserii sau mănânci prea multi carbohidrați, postul tău va fi util ca scărpinatul peste bluza. Daca simți că nu te saturi, adaugă fibre , MULTE fibre in alimentația ta.

Azi am pregătit șnițel de vinete la cuptor, in crustă crocantă de pesmet.

Pentru 2 porții aveți nevoie de :

1 vânătă rotunjoara medie
100-200 Gr pesmet
100 Gr faina alba & 100 ml apă minerală
Usturoi praf
Piper
Sare
Pătrunjel decor


Tăiați vinetele ca in poza , și presărați sare pe fiecare. Le lăsăm să scoată sucul amar 30-40 de minute. După acest timp le stoarcem bine, și condimentam feliile cu usturoi și piper. 



Separat amestecam făina cu apă și sare. Omogenizam până obținem un aluat mai gros decât cel pentru clătite.
Ko
Luam fiecare felie, o dam prin amestecul de faina cu apă, și după asta prin pesmet .



Stropim cu ulei foaia de copt, așezăm șnițelele, și dam la cuptorul  încălzit , pentru 20 minute la 185 grade cu ventilator, după care le învârtim și mai lăsăm 5 minute.
Dupa ce le scoatem aruncăm puțină sare peste ele. 


Noi le-am servit cu sos tartar și salată 💚

Cele mai vizionate retete