Desert cu paste din cacao



Pastele cu ciocolată, recunosc că m-au luat prin surprindere . 

Deși de multe ori am mâncat paste dulci in copilărie, nu m-am gândit nicicum sa pun cacao in aluat. S-au gândit alții, pe care am avut noroc să-i întâlnesc, și sa le testez produsele.
  
Azi am pregătit paste cu sos de caramel sărat și fulgi de migdale.

Atenție! O porție de desert cu paste, trebuie sa fie la jumătate ca și cantitate.
Drept urmare , pentru 2 persoane aveți nevoie de :

120 gr paste cu cacao
50 Gr unt
2 linguri zahar brun
1 gr de sare mare
100 ml lapte ( eu am pus vegetal )
Fulgi de migdale
Strop de vanilie
Fulgi de ciocolată și mentă verde Opțional.



Punem apa pentru paste la fiert, și ne ocupam de sos. 

   Sosul il facem la foc mic . Topim untul, adăugăm zahărul iar după ce se omogenizează, turnăm laptele.



    Între timp punem pastele la fiert in apa 2-3 minute, iar după asta le mutam in sosul de caramel și mai adăugăm apx 50 ml din apa in care au fiert .



Lăsăm la foc mic până rămânem cu un sos mai dens, ca frișca lichidă.
Scoatem în farfurie, împodobim cu fulgi de migdale/ciocolată , și daca avem in frigider o lingura de înghețată e binevenita.




Poftă dulce!!

Cele mai vizionate retete