Tartă cremoasă cu lime
Cea mai bună tartă cu lămâie pe care am mâncat-o . EVER!
Rezultatul e "nu ma pot opri din mâncat " 😍
Pentru blat avem nevoie de :
200 Gr biscuiți integrali
200 Gr unt topit
100 Gr faină
Un strop de sare
200 Gr unt topit
100 Gr faină
Un strop de sare
Umplutură :
4 oua
250 Gr zahăr
150 ml suc lime
Coaja rasa de la 2 lime
3 linguri faina
50 ml lapte condensat
Un strop de sare
250 Gr zahăr
150 ml suc lime
Coaja rasa de la 2 lime
3 linguri faina
50 ml lapte condensat
Un strop de sare
Toate ingredientele pentru blat le măcinăm și amestecăm la robot . Încălzim cuptorul la 170 grade cu ventilator, și dam blatul la copt pentru 7 minute.
In timp ce se coace blatul de biscuiți, batem ouăle spumă, adăugăm zahărul și continuăm până acesta se dizolva complet. După această etapă, adăugăm sucul și coaja de lime, urmat de faina și laptele condensat.
Turnăm amestecul in tava, peste blat, și lăsăm la cuptor pentru 15 minute la 180 grade ( tot cu ventilator )
Așteptati până se răcește , deși știu că e greu , și apoi decorați cu frișcă/crema de mascarpone .
Poftă bună!!