Pară in aluat pufos
Pere în cămașă, cum le numesc italienii, sunt deosebite pentru orice ocazie, și le putem servi atât calde (alături de puțină înghețată) cât și reci .
Pentru aceasta rețetă, avem nevoie de pere medii, crocante, cu tot cu codiță. Deci cate una de porție.
Punem 300 ml de vin roșu la fiert, cu 300 ml apă, 100 Gr zahăr brun , coajă de lămâie, anason stelat, vanilie, scorțișoară.
Lăsați să fiarbă 5 minute la foc mic .
Cojim perele având grijă să nu se rupă codița, și le adăugăm in vasul unde am fiert vinul și condimentele.
Lăsăm la fiert 3-4 minute la foc mic
Lichidul in care le-am fiert îl dăm pe strecurătoare și îl lăsăm pe foc până se reduce la jumătate. Îl vom folosi când servim perele.
Scoatem , răcim, și începem "îmbrăcatul" .

Tăiem aluatul în fâșii lungi, cu lățime de 0,5 cm, și pornim din vârf spre bază având grijă să nu lăsăm spațiu gol.
Ungem perele cu ou, și dăm la cuptor pentru 20 minute la 180 de grade cu ventilație.

Pudrăm cu zahăr pudră când le scoatem din cuptor.
Sunt un deliciu delicios ❤️ !!!