Crumble cu afine și levănțică
Mi-au trecut prin minte zeci de rețete cu ea, dar azi m-am oprit la Crumble cu afine , vanilie și levănțică.
E o rețetă rapidă, pe care o puteți face și într-o dimineață pentru micul dejun. Nu neapărat cu afine. Puteți pune orice fruct de pădure ( congelat, să-l manevrați mai bine, sau proaspăt dar sa fie tărișor .
Mai jos pun rețeta pentru porție dublă, deci puteți înjumătăți cantitățile , și va ies 6 bucati.
Avem nevoie de :
550 Gr faina alba
200 ml lapte
250 Gr unt
2 oua
400 Gr afine proaspete
1 linguriță flori de levănțică
8 linguri de zahar brun
1 linguriță praf de copt
1 praf de bicarbonat
1 praf de sare
Vanilie
Amestecăm într-un bol faina , florile, 6 linguri de zahar, praful de copt, bicarbonatul, sarea.
Urmează să adăugăm untul cubulețe ( păstrăm 50 Gr de unt deoparte), și amestecăm bine, până obținem un aluat sfărmicios.
Separat batem ouala cu tot laptele și vanilia.
Unim amestecul uscat cu cel umed, și omogienizam.
Cu mana, amestecam la urmă toate afinele ( păstrați câteva pentru poza :) ) , cu grija sa nu le sfărmăm .
Tot aluatul in întindem pe o foaie de copt, și nivelam cu o spatula. Trebuie să aibă cam 3 cm grosime.
Acum topim untul rămas, și ungem toata suprafața.
Presărăm zahar brun deasupra și lăsăm la cuptor pentru 30 de minute, 180 grade cu ventilator.
Ce sa spun? Sunt fericită că mi-a rămas o bucată să fac poza.
Vă pup!
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)