Prăjitură Ghiveci cu mascarpone și zmeură
Ideea nu este a mea, am văzut o poză pe fb și mi s-a aprins beculețul.
Ideea e genială pentru a impresiona musafirii, iar gustul...gustul e divin!!!
Mie mi-au ieșit 20 de porții , deci dacă vreți mai puțin, înjumătățiti cantitățile.
Pentru "pământ" aveți nevoie de :
500 Gr faina de grau
250 Gr unt gras
6 linguri zahar
6 linguri de cacao neagră
1 ou
2 linguri apă rece
1/2 linguriță praf de copt
Puțină sare
Amestecăm toate ingredientele, până se omogenizează complet!
Întindem strat subțire pe tava de copt ( nu trebuie neapărat nivelat perfect ) , și lăsăm la 180 grade cu ventilator pentru 17 minute .
După ce se răcește, sfarmati bine până ajunge la consistenta unui pământ.
Spuma am făcut-o din :
1 kg mascarpone
200 ml frișcă lichidă
Zahar brun după gust . Eu am pus 5 linguri
Baton de vanilie / esență
Batem bine frișca cu zahărul, apoi adăugăm ușor mascarpone. La sfârșit adăugăm și vanilia.
Crema de zmeură o puteți înlocui cu dulceață de zmeura, sau orice alta dulceață preferați. Ideal e sa fie ușor acrișoară.
Incepem sa montam prajitura, punând un prim strat subțire de pământ. După el urmează stratul de crema de brânză. Eu am pus cam 2 linguri bune. Distribuim deasupra un strat subțire de zmeură și acoperim cu pământ .
Puteți pune in loc de menta, flori comestibile.
Dați-i răgaz să stea 1 oră la frigider.
Pofta dulce! ❤️
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)