Mini Pavlova cu crema de mascarpone



Am urat-o, n-am crezut pe cuvânt că e bună, m-am ferit de ea până azi, fiind sătulă de bezele din copilărie ( am crezut mereu că Pavlova e o bezea plictisitoare ) , i-am dat o șansă într-un bar, dar mi s-a făcut greață de la gustul prea dulce. 
Azi am încercat-o, având niste timp și răbdare la ofertă. 
Am făcut mai întâi foile de Pavlova și sosul de fructe , iar a doua zi crema de mascarpone. 
A trebuit să las la răcit complet sosul și foile, doar așa e recomandat sa fie montate. 


Mini foile de Pavlova ( 12 la număr ) le-am făcut din : 

7 albușuri
300 Gr zahar alb
2 linguri zeama de lămâie ( daca nu aveți puneți oțet )
Un praf de sare
Strop de vanilie
2 linguri rase de amidon 

Am bătut bine ouăle cu sarea, cam 4-5 minute, apoi am adăugat treptat zaharul. Mixam până se topește complet fiecare granula de zahar. 
După toată nebunia asta, am adăugat restul ingredientelor și am mai amestecat 2 minute la cea mai mica viteza a mixerului.

Am luat compoziția cu o lingura, și am format cercuri cam de 10 cm diametru și 3 cm maxim înălțimea, pe o tava tapetata cu foaie de copt. 

Le-am lăsat la cuptor 70 de minute la 100 grade cu ventilator (40%)
Le luam de pe foaie doar când s-au răcit complet.

Sosul l-am făcut foarte ușor din : 

500 Gr fructe 
4 linguri zahar pudră (nu vreau gust de dulceață)
Puțin ghimbir ras 
Am lăsat să dea un clocot la foc mic și l-am luat de pe foc. 

Pentru crema de mascarpone am folosit : 

400 Gr mascarpone
200 Gr smântână grasă
2 linguri zahăr
Vanilie și coaja de lămâie

Le-am amestecat cu mixerul cam 2-3 minute. 

La asamblat e partea cea mai ușoară! 

Foaie, cremă, foaie , cremă și sos.
Puteți servi doar o foaie cu crema și sos deasupra. E suficient.

Sa va fie de folos !

Comentarii

Cele mai vizionate retete