Mini Pavlova cu crema de mascarpone
Azi am încercat-o, având niste timp și răbdare la ofertă.
Am făcut mai întâi foile de Pavlova și sosul de fructe , iar a doua zi crema de mascarpone.
A trebuit să las la răcit complet sosul și foile, doar așa e recomandat sa fie montate.
Mini foile de Pavlova ( 12 la număr ) le-am făcut din :
7 albușuri
300 Gr zahar alb
2 linguri zeama de lămâie ( daca nu aveți puneți oțet )
Un praf de sare
Strop de vanilie
2 linguri rase de amidon
Am bătut bine ouăle cu sarea, cam 4-5 minute, apoi am adăugat treptat zaharul. Mixam până se topește complet fiecare granula de zahar.
După toată nebunia asta, am adăugat restul ingredientelor și am mai amestecat 2 minute la cea mai mica viteza a mixerului.
Am luat compoziția cu o lingura, și am format cercuri cam de 10 cm diametru și 3 cm maxim înălțimea, pe o tava tapetata cu foaie de copt.
Le-am lăsat la cuptor 70 de minute la 100 grade cu ventilator (40%)
Le luam de pe foaie doar când s-au răcit complet.
Sosul l-am făcut foarte ușor din :
500 Gr fructe
4 linguri zahar pudră (nu vreau gust de dulceață)
Puțin ghimbir ras
Am lăsat să dea un clocot la foc mic și l-am luat de pe foc.
Pentru crema de mascarpone am folosit :
400 Gr mascarpone
200 Gr smântână grasă
2 linguri zahăr
Vanilie și coaja de lămâie
Le-am amestecat cu mixerul cam 2-3 minute.
La asamblat e partea cea mai ușoară!
Foaie, cremă, foaie , cremă și sos.
Puteți servi doar o foaie cu crema și sos deasupra. E suficient.
Sa va fie de folos !
Comentarii
Trimiteți un comentariu
Lasa feedback-ul aici :)